Salsa

Salsa on useiden latinalaisten rytmien sekoitus. Tanssi on saanut rytminsä kuuluisasta son cubanosta, joka syntyi Itä-Kuubassa, valloitti Havannan 1920-luvulla ja myöhemmin koko maailman. Suomessa on jo pitkään jatkunut varsinainen salsabuumi, ja tätä iloista ja nautinnollista tanssia voit harrastaa myös meillä. Salsa sopii kaikille ja on tanssillisuutensa lisäksi myös hyvä kuntoilulaji. Lantion ja yläselän liikkeet auttavat myös useissa selkävaivoissa.

Salsatunneilla opetellaan soolona salsan askelkuvioita ja rytmiä sekä käsien asentoja ja vartalonkäyttöä.


Syksystä 2016 lähtien on ollut tarjolla myös PARISALSA, jonne ovat tervetulleita niin aloittelijat kuin jo tanssineet. Aloittelijoille suosittelemme osallistumista myös soolosalsan alkeistunnille askelkuvioiden opettelun helpottamiseksi.

Reggaeton (Street Salsa)

Reggaeton on suosituin yökerhotanssi latinalaisessa Amerikassa ja ajan myötä se on vallannut tiensä myös Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin. Musiikkityylinä reggaeton on suosittu ympäri maailmaa, kuuluisia artisteja mm. Daddy Yankee, Nicky Jam, Gente de Zona, Arcangel.

Reggaeton on erittäin monipuolinen soolotanssi, joka on saanut vaikutteita eri tanssilajeista, mm. afrotansseista, hip hopista sekä Karibian ja Etelä-Amerikan perinteisistä tanssityyleistä. Vauhdikkaissa reggaetonliikkeissä pääsee käyttämään koko vartaloa, erityisesti lantiota ja ylävartaloa.

Kizombaton

Kizombatonissa opit vartalon käyttöä ja liikehdintää. Kizombatonissa liikehdintä on samanlaista kuin reggaetonissa ja tarraxinhassa. Nämä eri tanssilajit on sulautettu pehmeästi yhteen sensuellin kizomba-musiikin alle.

Salsa, reggaeton ja kizombaton -opettajia koulussamme ovat Soila Sarria, Jol Perez ja Yasser Sarria. (ks. lisää opettajat-valikosta).